Mijn naam is Annet van Tol, geboren in 1968 te Uitgeest. Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe het leven werkt. Onderzoekend en lerend. Gezondheid en ziekte, leven en dood. Het had en heeft allemaal mijn interesse.

Waarom leven wij op Aarde ons leven?
Waarom ontstaat een likdoorn?
Hoe ontstaat ziekte?
Wat kan ik zelf doen?
Hoe kan ik onbelemmerd mijzelf zijn en wat of wie is mijzelf?

Ondertussen ben ik meer dan 30 jaar in de gezondheidszorg werkzaam. Op allerlei manieren heb ik mensen begeleid. Onder andere als logopediste en in de oncologie. Vanaf 2004 in mijn eigen praktijk en vanaf 2009 als gediplomeerd integraal energetisch therapeut. Ik heb lesgegeven, workshops ontwikkeld en meditatiecursussen georganiseerd en gegeven.

In 2000 startte ik met mijn eerste meditatiecursus en dat was het begin van mijn reis naar binnen. Een hele interessante en boeiende reis, die zich alleen maar verdiept en nooit zal stoppen. Persoonlijke ontwikkeling werd en is mijn passie.

Wat geeft mij de reis naar binnen en mijn persoonlijke ontwikkeling?

Persoonlijke ontwikkeling en zelfliefde

Veel van onze reacties op anderen, hoe wij ons voelen, de keuzes die wij maken, kunnen gebaseerd zijn op onverwerkt verleden.
Ik ervaarde dat door dat onverwerkte verleden te gaan verwerken. Ik groeide en groei nog steeds in zelfvertrouwen en zelfliefde. Ik ervaarde dat zelfs een gevoel van ‘geen zin meer te hebben in het leven zoals het op dat moment was’, ook dat gevoel de basis was van onverwerkt verleden. Door dat gevoel te verwerken ontdekte ik dat wij invloed kunnen hebben op hoe wij ons leven ervaren. Ik merkte dat mijn uiterlijke leven niet veranderde en ik mij toch veel gelukkiger ging voelen. In acceptatie van dat wat is.

Het is niet uit te leggen hoe fijn het voelt om vanuit liefde voor mijzelf en vanuit steeds meer innerlijke rust en stabiliteit het leven te kunnen ervaren.

Persoonlijke ontwikkeling en gezondheid

Ook leerde ik dat achter elke lichamelijke klacht of ziekte een stuk onverwerkt verleden kan liggen of een ontwikkeling die ooit niet is aangegaan. Door die alsnog aan te gaan of door contact te maken met het stuk onverwerkte verleden achter de fysieke pijn leerde ik fysieke klachten voor mijn lichaam op te lossen. Zo ervaarde ik het belang van persoonlijke ontwikkeling voor mijn gezondheid.

Persoonlijke ontwikkeling en meesterschap

Door mijzelf persoonlijk te ontwikkelen, door steeds weer onverwerkt verleden op te ruimen groeit ook mijn bewustzijn. Zo groeide bij mij het bewustzijn dat mijn uiterlijke wereld de spiegel is van mijn innerlijke wereld. Heb ik in mijn uiterlijke wereld een probleem of stagnatie dan reis ik door mijn innerlijke wereld op zoek naar innerlijke blokkades of stagnaties om aan te gaan. Hoe bijzonder om te ervaren dat als een innerlijke blokkade oplost de buitenwereld volgt. Prachtig! Want zo haal ik uit alles wat er in mijn leven gebeurt zingeving en groei.

Daarbij worden hobbels op mijn pad geen onoverkomelijke hobbels die mij verhinderen mijn doel te bereiken maar hobbels die juist die groei geven die nodig is om mijn levensdoel te bereiken!