Graag schrijf ik af en toe een blog ter illustratie hoe ik mijn persoonlijke ontwikkeling haal uit mijn persoonlijke leven.

Zoals dit verhaal…

Verhuizingen

Ik ben meerdere keren verhuisd in de afgelopen jaren, maar deze verhuizing verliep heel bijzonder.
Ik woonde in een huurhuis wat ik huurde van laat ik zeggen meneer L..

Mijn volgende huis was tevens een huurhuis, ook binnen Uitgeest. Ik had alles goed geregeld en voorbereid en ik had genoeg tijd om georganiseerd te verhuizen. Dat is iets wat ook niet bij elke verhuizing lukte.

Toen ik het huis van meneer L. ging huren in 2011, hadden wij afgesproken dat ik de muren mocht schilderen. Neutrale tinten waren geen probleem, dat kon ik prima zo laten en als ik toch een meer uitgesproken tint wilde, zo spraken wij af, dan zou ik die weer terug schilderen in een neutrale tint. Helder.

De beneden verdieping had ik, met hulp van vele lieve mensen, helemaal geschilderd, met een kwalitatief hele goede muurverf. Daar speelde mijn vader een rol in want die houdt niet van goedkope verf. Deze verf was echt geweldig want ik kon zelfs met een nat doekje de muur gewoon schoonpoetsen bij spetters. De kleur was neutraal, net een tintje warmer en zonniger dan de oorspronkelijke kleur.

Ook mijn slaapkamer hadden we diezelfde kleur gegeven en eerlijk, dat knapte enorm op want de vorige bewoner had de meest vreemde vlekken laten ontstaan op de muren??? Ik dacht er maar niet te veel over na.

Mijn dochter had een paarse fase en voor haar had ik 1 wandje paars geschilderd. Prima, heel leuk en niet te veel werk om terug te schilderen.

Twee jaar later

Echter, na twee jaar huren bleek het geheugen van meneer L. niet zo scherp te zijn.
In zijn geheugen had ik wel mogen schilderen maar alles moest terug in de oorspronkelijke kleur!

Dat was even slecht nieuws. Stel je voor; je bent aan het verhuizen, in het nieuwe huis valt een hoop te doen, je moet inpakken en verhuizen en dan verwacht de verhuurder van het oude huis ook nog dat je ‘even’ de beneden verdieping en je slaapkamer opnieuw schildert! Terwijl het er nog piekfijn uitziet. Afgezien van de kosten en de berg werk dat dat geeft. Natuurlijk les 1: zet alle afspraken in het huurcontract. Dan heb je bewijs.

Ik zat er mee en maakte mij druk. Hoe kon ik het tij keren wat betreft deze lastige situatie. Ik was eigenlijk niet van plan om alles opnieuw te gaan schilderen. Behalve dat het volgens afspraak was, had het werkelijk geen nut om die mooie muren weer te schilderen. Maar ja, als de huisbaas bij zijn standpunt bleef, was de kans groot dat ik na oplevering alsnog aan de bak moest om mijn geld van de betaalde borg (twee maanden huur) terug te krijgen.

Hij stond sterk zeg maar.

De buitenwereld weerspiegelt jouw binnen wereld

Ook toen wist ik al wel dat alles wat mijn buitenwereld laat zien een weerspiegeling is van mijn binnenwereld. Dus als iets stagneert of niet lekker loopt, stagneert er iets in jouw binnen wereld.

Dus ik aan de slag met mijn binnen wereld. Alleen toentertijd was ik nog niet zo handig met; wat spiegelt deze situatie in mijn binnenwereld. Ik pakte het veilig aan en ging overal mee aan de slag met wat ik maar kon bedenken.

Hoe voelde deze situatie, welke emotie riep dat op, wat was mijn gevoel bij meneer L. welke emotie riep hij op, het loslaten van het huis waar ik twee jaar heerlijk heb gewoond, wat riep dat op.

Elke emotie die dat opriep pakte ik op om te verwerken. Ik transmuteerde elke emotie, ik transmuteerde de situatie, ik transmuteerde de relatie met meneer L. en ik zette mijn Relatie Reset gave in. Ik deed een reset op het huis, op elke kamer, op geld, op de relatie met meneer L., alles wat ik maar kon bedenken pakte ik aan.

Gelukkig was de verhuizing verder heel overzichtelijk want wat er gebeurde; ik raakte behoorlijk in ontwikkeling. Al het transmuteren zorgde ervoor dat veel onverwerkt verleden omhoog kwam en dat diende dan wel verwerkt te worden. Dit was emotioneel de zwaarste verhuizing tot nog toe en de verhuizing waar ik dus ook de meeste ontwikkeling uit haalde ;-).

De ontknoping

De dag van oplevering naderde. Ik had afgesproken op een maandagochtend met meneer L. en zijn makelaar.

Ik nam mijn vader mee voor extra mentale steun. Mijn vader en ik waren op tijd en liepen door het huis. Het zag er netjes uit. Niets op aan te merken maar ik had toch nog wel de zenuwen dat ze van mij gingen eisen dat ik alles terug zou schilderen.

In de verte zag ik de makelaar aankomen. Hij stapte binnen en vertelde mij dat meneer L. een beetje grieperig was en thuis was gebleven…….

Wow, wat was ik opgelucht en stiekem moest ik inwendig ook wel lachen hoe het dan loopt. De makelaar maakte zijn ronde en gaf nog een compliment hoe netjes alles eruit zag. Alles afgehandeld en geen vuiltje aan de lucht. De borg heb ik ook gelukkig teruggekregen.

Ik ben er van overtuigd dat mijn innerlijk werk aan de oplossing heeft bijgedragen. Het ging weer stromen in mij en daardoor ook weer in mijn uiterlijke wereld. Dit is ook wat ik telkens weer ervaar.

Mocht jij ook een stagnatie ervaren in jouw uiterlijke wereld of een fysieke klacht ervaren en wil jij iets gerichter daar aan werken dan ik toen deed, dan kun jij via emailbegeleiding mij daarnaar vragen. Dan kan ik jou op weg helpen waar jouw innerlijke blokkade mee te maken heeft en hoe jij er aan kan werken.